Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: a beoltott Orbán és Görkoris Cindy


Orbán Viktor is megkapta az oltást, a kormányfő szerint a 3. hullám erősebb lesz, mint az első kettő. Közben hétfő reggelre már több, mint 15 ezer magyar hunyt el a járvány következtében.

A hétvégén Orbán Viktort is beoltották, Facebook-oldala szerint a magyar miniszterelnök a kínai vakcinát kapta meg. A kormányfő azzal érvelt a Sinopharm készítménye mellett, hogy a Vajdaságban már magyarok tízezrei megkapták és itthon is ezreket oltottak be vele. Orbán Viktor a napokban azt mondta, a járványhelyzet drámai romlására számítanak.

A hétfő reggeli számok azt mutatják, ugyanis az elmúlt 24 órában 84 beteg hunyt el a Covid-19 következtében, ezzel pedig átlépte a 15 ezret a járvány közvetlen áldozatainak száma Magyarországon. Kórházban 5 679 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen.

Engedélyezte az amerikai gyógyszerügynökség a Johnson & Johnson (J&J) koronavírus elleni, egyadagos vakcináját. A Pfizer és a Moderna után ez a harmadik amerikai oltóanyag a Covid-19 ellen, amit várhatóan március közepén engedélyezhetnek az EU-ban is.

Ha a tények érdeklik, látogassa meg kifejezetten a védőoltásokkal kapcsolatos információkra, érdekességekre létrehozott aloldalunkat – cikkek, infografikák, egy helyen minden, amit tudni szeretne!

Fellángolt a néppárti vita

A hétvégén új erőre kapott a Fidesz néppárti tagságáról szóló vita, miután az EPP elnökségének pénteki ülésén módosították az eljárási szabályzatot, ezzel lehetővé téve a csoportos kizárást és felfüggesztést. Válaszlevelében Orbán Viktor úgy fogalmazott, ha a Fideszt nem látják szívesen, nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjanak – írta a 24.hu.

Szegregált iskola, komfort nélküli ház – nem ideális indulás egy élethez, ám Jónás Tímeának szerető család, rengeteg szorgalom és hatalmas tudásvágy jutott, így sikerült kitörnie a a tuzséri cigánytelepről. A néhány évvel ezelőtt roma példaképnek is megválasztott egykori főnővér most politikai pályára készül - derül ki Szelfinkből, amit nagyon ajánlok a figyelmébe.

A tuzséri cigánytelepen még a déli gyümölcsöt sem ismerte, most doktori iskolába készül
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:28 0:00
Közvetlen elérés

Téli sötétség Oroszország felett

Megemlékezést tartottak Moszkva központjában Borisz Nyemcov néhai orosz kormányfő-helyettes és ellenzéki politikus meggyilkolásának hatodik évfordulóján. Több mint tízezren gyűltek össze a Vlagyimir Putyin orosz elnök kritikusaként ismert politikus meggyilkolásának helyszínén, nem messze a Kremltől. Több nyugati ország, köztük az Egyesült Államok és Nagy-Britannia oroszországi nagykövete is részt vett a megemlékezésen, melyről itt olvashat bővebben.

Az Északi-sark legnagyobb városa Murmanszk. Az orosz város hosszú, sötét, sarki éjszakába borul minden évben december 2. és január 11. között. A Szabad Európa fotósa járt ott és készített pazar, egyben elgondolkodtató képeket, amiket ajánlok figyelmébe. (Én kétszer néztem végig.)

A nyugdíjas influenszerek és Görkoris Cindy

Jöttek, láttak és győztek a nyugdíjas influenszerek. A közösségi média szépkorú főszereplői akár több százezer követőjük előtt számolnak le minden róluk kialakított sztereotípiával. Hogy kikről van szó, kiderül rövid videónkból.

Az online világ sem csak a húszéveseké
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:15 0:00

Görkoris Cindy, csigapástétom és lacikonyha, avagy a politikus is ember, neki is lehetnek gondolatai a kedvenc ételéről, zenekaráról vagy akár az időjárásról. Rájön, hogy kikhez köthetőek a következő aranyköpések? Ha szívesen játszanak velünk, ne habozzon!

Kvíz: Ki mondta? - politikusok aranyköpései

Kvíz: Ki mondta? - politikusok aranyköpései

Indítsa el a kvízt, ha többet akar megtudni

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG