3 perc: Fidesz-MSZP összejátszásról beszélnek az ellenzéki előválasztáson

Az MSZP kampánycsapata Mátészalkán, 2021. augusztus 28-án

Egy kiszivárgott hangfelvételen egy aktivista beszél a Fidesz és az MSZP közti kapcsolatról. A Fidesszel történő előválasztási együttműködést az érintett jelölt és az említett pártok is cáfolták, de a helyzet nem ilyen egyszerű.

Összejátszhat a Fidesz és az MSZP az ellenzéki előválasztáson - legalábbis a 24.hu állítása szerint egy kiszivárgott hangfelvételen azt magyarázza egy aktivista, hogy a Fidesz „küldi az embereit” a helyi előválasztásra, hogy az MSZP jelöltje nyerjen Mátészalkán. Az ügyben kerestük az érintett pártokat, a 24.hu-nak a DK, az MSZP és a jelölt Papp Ildikó sem tagadta, hogy a felvételen DK-s Jakab Tímea beszél. Ugyanakkor a Fidesszel történő előválasztási együttműködést az említett pártok és a jelölt is cáfolták. Részletekért olvassa el folyamatosan frissülő cikkünket!

Összegyűjtötte a szükséges húszezer aláírást a miniszterelnök-jelölti versenyben Hódmezővásárhely polgármestere, aki városában kétszer is legyőzte Lázár János jelöltjét. Márki-Zay Péter az ellenzéki pártokról és a nyerési esélyekről is beszélt a Szabad Európának adott interjúban, úgy fogalmazva, akadnak, akik „a Fidesz által komolyan fogva vannak”. A teljes beszélgetést itt olvashatja el!

Egyre több a kórházba kerülő Covid-fertőzött, de a magyarok szabadnak érzik magukat

Újra kitartóan emelkedik a kórházba kerülő fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 247 új esetet regisztráltak, egy ember pedig belehalt a betegségbe. Kórházban 149 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 19 állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorulnak.

Az emberek szerte Európában kevésbé érzik magukat szabadnak a járvány idején, mint két évvel ezelőtt - derül ki egy friss felmérésből. Ha infografikánkat megnézi, megtudhatja, a magyarok mekkora része érzi magát teljesen szabadnak és ezzel hol állunk Európában.

Szerver hiba

Nem ezt akartuk megmutatni Önnek. Elnézését kérjük, az URL-t elküldtük a webes csapatunknak vizsgálatra.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

Mi van, ha otthon kell enni adni a gyereknek?

Maradnak a kínai vezetést zavaró ferencvárosi utcanevek a fővárosi közgyűlés döntése nyomán. Így ha meg is épülne Budapesten a Fudan kínai magánegyetem campusa, a Szabad Hongkong útjával, az Ujgur mártírok útjával, a Dalai láma úttal vagy a Hszie Si-kuang püspök úttal találkoznának az érkezők.

Adósságba verik magukat a szülők, hogy ki tudják fizetni a tanévkezdés költségeit. Aggódnak, hogy boldogulnak, ha a járvány miatt bezárják az iskolát, és otthon kell enni adni a gyerekeknek. Báthory Róbert a helyszínen forgatott a Szabad Európának; tapasztalatait a Sztoriban osztotta meg.

Your browser doesn’t support HTML5

Sztoriban – Tanévkezdés mélyszegénységben

„Időnként bizonyos események felgyorsítják a történelmi folyamatokat”

Folyamatosan nő a feszültség az Európai Parlamentben, mert az uniós jogot rendre megsértő magyar és lengyel kormánnyal szemben az EU tehetetlennek tűnik. A képviselők a tagállamokat és az Európai Bizottságot hibáztatják, sőt, azt fontolgatják, hogy beperlik az uniós végrehajtó testületet - jelentette Brüsszelből a Szabad Európa tudósítója.

Az elmúlt napokban Európában a figyelem középpontjában a külföldi polgárok és azon afgánok evakuálása állt, akik a különböző külföldi nagykövetségeknek és misszióknak segítettek. A tálib hatalomátvétel véglegessé válásával változott az EU retorikája és változnak a lépései is. Mostantól az Európai Unió a migrációs válság elkerülésére és arra fog összpontosítani, hogy illegális bevándorlók ne jussanak be az „Európa erődbe”. Részletekért olvassa el elemzésünket!

A kaotikus afganisztáni kivonulás tapasztalatait látva egyre több európai uniós vezető sürgeti egy közös gyorsreagálású haderő felállítását, amely válság esetén a világ bármely pontján bevethető lenne. „Időnként bizonyos események felgyorsítják a történelmi folyamatokat, áttörést eredményeznek, és úgy gondolom, hogy Afganisztán is ilyen” – fogalmazott például Josep Borrell, a közösség kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

A tálibok hatalomátvétele után vannak, akik nem kapják meg a havi fizetésüket, ezért nélkülözniük kell. Egy helyi aktivista szerint elvették a szabadságjogaikat. A Szabad Európa helyi szerkesztőségének egyik kollégája az afgán mindennapokról beszélt.

Your browser doesn’t support HTML5

“Hatalmi vákuum” Kabulban: élet a tálib uralom idején

Rendkívüli állapotot hirdettek New York és New Jersey államban az Ida trópusi vihart követő, áradásokat okozó heves esőzések miatt, amelyek következtében legalább kilenc ember életét vesztette. Ajánlom figyelmébe a New York-i özönvízről készített videónkat is.

Your browser doesn’t support HTML5

Özönvíz New Yorkban

Békés napot és nyárias hétvégét kíván

Csák Gyula