Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor szerint hazafias alapon kéne árazniuk a szállodáknak


Orbán Viktor beszél a Kossuth rádióban, mellette Volf-Nagy Tünde műsorvezető, 2021. július 16-án

Orbán Viktor szerint idén nem bazári látványosság volt az augusztus 20-i tűzijáték. A nyugdíjasok plusz 50 ezer forintos nyugdíjprémiumot kaphatnak még idén. A vidékieknek Budapesten kéne nyaralniuk, amit a helyi szállodásoknak kéne lehetővé tenniük. Még mindig vannak magyarok Afganisztánban.

Az idei augusztus 20-i tűzijáték "nem bazári látványosság volt", állította Orbán Viktor, vasárnap ugyanis megszólalt a közrádióban. Szerinte "a művészek" jól végezték a munkájukat, mostanra már ez az ünnepi rendezvény "nagyjából a helyén van", lekopott róla "a kommunista töltet".

Kvíz: Milyenek vagyunk "mi, magyarok" Csurka és Orbán szerint?

Kvíz: Milyenek vagyunk "mi, magyarok" Csurka és Orbán szerint?

Indítsa el a kvízt, ha többet akar megtudni

Hazafias árazásban kéne már gondolkozni

Orbán Viktor szerint a vidéki magyaroknak Budapestre kellene jönniük üdülni, a budapesti vendéglátósoknak pedig a "hazafias érzelemre" alapozva jobb áron kéne adniuk nekik a szolgáltatásokat.

"A magyar ember szereti a hazáját, büszke a fővárosára"

- érvelt a miniszterelnök, aki szerint ebből következően, ha a vidékiek kapnak "egy jó ajánlatot", akkor biztosan Budapestre akarnak majd jönni.

Orbán Viktor szerint egyébként más belföldi szállodásoknak sem szabad túlságosan drágán kínálniuk a szolgáltatásaikat, mert akkor a magyarok lehet, hogy nem fogják tudni ezeket kifizetni.

Emellett az oltások felvételére is buzdította az embereket a járvány negyedik hulláma előtt. Tavasszal Gulyás Gergely egyébként még arról beszélt, hogy

"ha kellően gyorsan tudunk oltani, ha kellően sok oltóanyagot szerzünk és ha kellően sokan regisztrálnak és oltatják be magukat, akkor negyedik hullám már nem lesz."

Merkely Béla kardiológus, a Semmelweis Egyetem rektora átveszi a Széchenyi-díját Orbán Viktor és Kövér László jelenlétében. Budapest, 2021. augusztus 20.
Merkely Béla kardiológus, a Semmelweis Egyetem rektora átveszi a Széchenyi-díját Orbán Viktor és Kövér László jelenlétében. Budapest, 2021. augusztus 20.

Merkely Béla pedig májusban pedig arról beszélt, hogy semmiképp nem lehetséges a negyedik hullám.

„Nem lesz negyedik hullám, se most, sem pedig szeptemberben. Nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismételt járványt okozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség, és nagyon magas az átoltottság is, és nemcsak egy fajta vakcinával oltottak, hanem sok fajta vakcinával"

- érvelt a Semmelweis egyetem rektora a TV2 Propaganda műsorában.

50-56 ezer forint pluszt kaphatnak a nyugdíjasok

Orbán Viktor szerint a gazdasági növekedés "nem magától lesz", hanem azért "dolgozni kell", a kormány gazdaságpolitikáját pedig jónak ítélte meg.

„Azt hiszem, jól végeztük a munkánkat”

- értékelt a miniszterelnök arra alapozva, hogy az állami nyilvántartás szerint most több magyar foglalkoztatott, mint a járvány előtt. Nyugdíjprémiummal is számol, a nyugdíjasok markát 50-56 ezer forint extra állami juttatás ütheti még az idén.

Vannak még magyar civilek Afganisztánban

Orbán Viktor nem akart sokat beszélni az Afganisztánban rekedt magyarokról, de azt elárulta, hogy vannak még magyar katonák és civilek az országban. Szerinte azért nem beszélhet erről, mert "ez egy katonai akció".

A külügyminisztérium államtitkára augusztus 17-én bejelentette, hogy nincsenek magyar állampolgárok Afganisztánban, majd kiderült, hogy ez nem így van,biztosan több tucatnyian voltak az országban.

Orbán Viktor ennek kapcsán kifejtette, hogy az amerikaiak nem olyan okosak, mint sokan hiszik, például a magyarokra is rá akarják erőltetni a demokráciaépítést. De ez szerinte majdnem mindig kudarcos. Az amerikaiak világról alkotott elképzelése "primitív", hiszen azt hiszik, hogy a nyugati demokratikus normákat ráerőltethetik "egy ott lévő országra", azaz például Afganisztánra.

A magyar miniszterelnök elmondta még, hogy befogadhatunk olyan afgánokat, akik a magyar katonákat segítették az országban és most ezért életveszélyben vannak. De a tömeges migrációtól már tart Orbán Viktor. Emellett szerinte, ha a németek vagy az osztrákok "migránspolitikát akarnak folytatni", akkor a magyar kormány átenged majd "pár százezer afgánt", ezek az országok "vihetik őket".

Orbán Viktor megjegyezte még, hogy a németek és az osztrákok "mindig mindent jobban tudnak" és soha nem kérték még a tanácsát, de ő nem tanácsolja nekik az előbbi lépést. Orbán elmondta még, hogy Afganisztánból és környezetéből szerinte kizárólag Magyarországon keresztül lehet bejutni az Európai Unióba, de "ezt mi nem akarjuk, meg fogjuk őket állítani".

Orbán Viktor kifejtette még, hogy habár az USA vagy Németország szerint az üldözöttek befogadása az emberi jogok közé tartozik, a mostani magyar kormány szerint viszont nem az. Szerinte a szomszéd országok állampolgárai számíthatnak segítségre a magyar kormánytól hasonló helyzetben, az afgánok nem.

A magyar miniszterelnök végül bejelentette, hogy tovább tervez "csatázni" az Európai Unióval. Három ilyen csatáját jelentette be:

  • a környezetvédelem,
  • a migráció,
  • és a bővebben nem kifejtett "genderőrület"

témaköreiben lesznek ezek.

XS
SM
MD
LG