Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: „ha a magyar kormány túllép a saját árnyékán, van remény jó eredményre”


A legfontosabb cikkeink kedd reggel: tökéletes védettséget hozott a harmadik oltás a sinopharmos férfinél, Orbán Viktor a sajtószabadság ellenségeinek listájára került, leplezett közbeszerzésnek tartja az autópályák koncesszióba adását a TI.

Nem várt az államra, magának intézett harmadik oltást egy tapolcai férfi, akinek a szervezete nem termelt ellenanyagot a két dózis Sinopharm vakcina felvétele után sem. Azt nem árulta el, pontosan hogyan jutott a harmadik oltáshoz, mindössze annyit tudni, hogy valahol maradt a fiola alján egy adag a nap végén, és ha nem használják fel, ki kellett volna dobni. Ismét tesztelte magát, ki is mutatták az ellenanyagot. „Ha a magyar kormány túllép a saját árnyékán, van remény jó eredményre” – fogalmazott a 62 éves tanár. Közben egy kiszivárgott memó vonja kétségbe a helyi kínai oltás hatékonyságát Thaiföldön is.

Maradt a lassú oltási tempó itthon, miközben megint megugrott a kórházban ápolt fertőzöttek száma. 125 koronavírusos beteg szorult intézményi kezelésre, 21 embert pedig lélegeztetőgéppel tartanak életben. Mind két szám növekedést jelent az egy nappal korábbihoz képest. Az elmúlt 24 órában ketten haltak meg elismerten a koronavírus okozta betegség következtében, és 32 új fertőzöttet regisztráltak.

Megtanulnak a fájdalommal élni

„Az anyámnak is, a nagyanyámnak is, minden nőnek fájt a családban, akkor miért pont nekem ne fájna a havi vérzés” magyarázza újabb cikkünkben egy asszony, hogyan maradhat évekig, évtizedekig felderítetlen valakinél az endometriózis. Reméljük, a Szabad Európa nyilvánosságának is köszönhető, hogy a telex.hu szerint héten egyértelmű minisztériumi állásfoglalás született a betegséggel küzdő nők ügyében.

Dr. Katona Renáta: "A születés számomra még mindig misztérium"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:23 0:00
Közvetlen elérés

Első uniós kormányfőként a magyar miniszterelnök is felkerült a sajtószabadság ellenségeit összegyűjtő, 37 vezetőt tartalmazó listára a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezetnél. Szerintük Orbán Viktor hatékonyan számolta fel a média sokszínűségét gazdasági-politikai szélhámosságok révén, mára pedig megszerezte a magyarországi média nyolcvan százalékát.

Eljárást kezdeményeztek a sztrádakoncessziók miatt

Leplezett közbeszerzés az autópályák koncesszióba adása – így értékeli a Transparency International a bérbeadásról kiírt pályázatot. A korrupcióellenes civil szervezet az Európai Bizottság belső piaci főigazgatóságához fordult, mert a versenykiírásban alig volt érdemi információ, koncessziós eljárást pedig csak öt évre lehet kiírni, ennél hosszabb időtávot meg kell indokolni.

Közlekedési téma az is, hogy ebben az évszázadban még nem bicikliztek annyian Budapesten, mint idén júniusban. Tartós lehet a kerékpárra váltás Budapesten, az előző rekordhónap ugyanis 2020 júliusában volt, adta hírül a Magyar Kerékpárosklub. Szerintük ebben a nyári útfelújítások is szerepet játszanak, sokan az autó helyett, a dugók és a parkolóhely-vadászat elkerülésére választják a kerékpárt.

Nyugodt napot kívánok,

Vovesz Tibor

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG