Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Elemző: Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb botránya a külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadás


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja orosz kollégáját, Szergej Lavrovot Budapesten 2021. augusztus 24-én
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja orosz kollégáját, Szergej Lavrovot Budapesten 2021. augusztus 24-én

Ruff Bálint: Bohózatot csinálna a tévévitából a Fidesz, amelyben nem lehet részt venni. Vona Gábor: „Magyar Péter idő előtt kapott óriási bizalmat.” A magyar közoktatás jelenlegi helyzete számokban és ábrákon.

Ruff Bálint: Bohózatot csinálna a tévévitából a Fidesz, amiben nem lehet részt venni

A magyar állam elrablása a külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadás, ez volt az elmúlt évtizedek legsúlyosabb botránya – jelentette ki Ruff Bálint. A kampánytanácsadó Elemző című podcastunkban arról is beszél: része a Fidesz-tervnek, hogy a vitáról szóljon a vita, és ne az érdemi dolgokról. Szerinte a bizonytalan kampánykezdet után Orbán Viktor stabilizálta saját választóit.

Vona Gábor: „Magyar Péter idő előtt kapott óriási bizalmat”

„Kockázatot látok Magyar Péterben. Ha most melléállnék a pártommal, az olyan lenne, mintha a rulettasztalon mindent feltennék a piros nyolcasra” – mondja Vona Gábor. A 2RK elnökével beszéltünk a pártépítésről, a háborúról, a saját múltjával való szembenézésről és az ellenzékváltó hangulatról.

A magyar közoktatás helyzete számokban és ábrákon

Az iskolai végzettség szintje alig javult tizenkét év alatt; az oktatási kiadások GDP-hez viszonyított aránya a legalacsonyabbak közé tartozott Európában; Nógrád megyében a korai iskolaelhagyók aránya elérte a 35 százalékot. A NER oktatáspolitikája számokban.

A TEK ráküldte a rendőröket a Telex újságíróira, mert Szijjártó Pétert akarták kérdezni

Rendőri intézkedés alá vonást kockáztat jelenleg Magyarországon egy újságíró, ha szeretne bemenni a külügyminiszter nyilvános fórumára – derült ki a héten. Ez Kalocsán történt a Telexszel. Magyar Péter közben Ócsán kérte számon a Magyar Hang újságíróját, hogy miért akar interjút készíteni EP-képviselő-jelöltjeikkel, Szombathelyen pedig az ugytudjuk.hu egyik munkatársát nem engedték be egy nyilvános rendezvényre.

Mindenki lőtt mindenkire az EP-választás előtti csúcsjelölti vitán

Gyakran egymásnak dobták a forró krumplit az európai választások előtti utolsó nagy csúcsjelölti vita résztvevői, amely az előzetesen vártnál érdekesebben alakult. Meglepő módon Ursula von der Leyent saját kollégája, a szocialista Nicolas Schmit támadta a legvehemensebben.

A gasztronómiában is fordulópont a klímaváltozás – interjú Mautner Zsófiával

A diplomáciai pályát cserélte a gasztronómiára. Gasztroblogger, kommunikációs szakember, televíziós műsorvezető, író. Mautner Zsófia volt a Szelfi vendége.

A hágai Nemzetközi Bíróság a rafahi katonai művelet leállítására kötelezte Izraelt

Azonnal állítsák le a katonai műveleteket a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában – szólította fel Izraelt az ENSZ hágai Nemzetközi Bírósága pénteken. Izrael várhatólag ennek nem tesz eleget, de a döntés fokozza a nyomást az egyre inkább elszigetelődő országon.

Biden kontra Trump: mi várható az elnökjelölti vitáktól?

Joe Biden amerikai elnök és elődje, egyben kihívója, Donald Trump arról állapodott meg, hogy két vitát tartanak a novemberi választások előtt. A televízióban is közvetített szópárbajok döntő fontosságúnak bizonyulhatnak a Fehér Ház megnyeréséért folytatott szoros visszavágó során.

Amit még tudni érdemes

Kibír egy újabb pénzszórást a magyar gazdaság? (HVG)

A gazdasági kormányzat szerint immár levetettük a recessziós időszakot, talpra állt a gazdaság. Nincs is baja az államnak a forrásbevonással, viszont lavíroznia kell az eladósodottság kezelésében. Nem is lenne gond, csak éppen választási évben vagyunk.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG