Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Magyar Péter jövő hétre hangfelvételeket ígért a Völner–Schadl-ügy manipulálásának bizonyítására


Magyar Péter beszédet mond Budapesten 2024. március 15-én
Magyar Péter beszédet mond Budapesten 2024. március 15-én

Magyar Péter az ügyészségen: Rogán Antalék manipulálták a Völner–Schadl-ügy iratait. Gondozottból segítő: „Nem az lep meg, ami Bicskén történt, hanem hogy csak ennyire derült fény.” Ezeket a fordulatokat érdemes használnia, ha orbáni évértékelőt írna.

Magyar Péter az ügyészségen: Rogán Antalék manipulálták a Völner–Schadl-ügy iratait

Ha előre tudta volna, hogy a Völner–Schadl-ügyről kérdezik, már a bizonyítékokkal érkezik – közölte a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületéből kilépve Magyar Péter. Négy órán keresztül hallgatták meg, március 26-ra idézték be újra, és azt mondta, akkor már hozza a hangfelvételeket. A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint mindössze egy sértett ember vagdalkozásáról van szó.

Gondozottból segítő: „Nem az lep meg, ami Bicskén történt, hanem hogy csak ennyire derült fény”

Egészen különleges alany jelentkezett felhívásunkra. Edina – nevét kérésére a cikkben megváltoztattuk – gyermekotthonban és nevelőszülőknél nevelkedett. Sokszor bántalmazták, a rendszer megrágta, de megtalálta a pozitív szereplőit is, akikbe kapaszkodva felnőttként szociális munkás és nevelőszülő lett. Családsegítőként végzett munkájáról mesélve az is szóba kerül, hogy mit érzett, amikor neki kellett gyerekeket kiemelnie a családjuk köréből.

Ezeket a fordulatokat érdemes használnia, ha orbáni évértékelőt írna

Biztonságunk és szuverenitásunk elvesztése, háborús retorika, harc Brüsszellel, a baloldallal, Sorossal, a genderpropagandával – csak néhány jellemző motívum Orbán Viktor beszédeiből. A miniszterelnök eddigi évértékelőit elemezte infografikákkal gazdagon illusztrált cikkben Németh Dóra és Szalai Bálint, akik most podcastunk vendégei voltak.

Az EU évente két-hárommilliárd eurót utalna az orosz tartalékok terhére Ukrajnának

Az Európai Bizottság friss javaslatának értelmében az orosz jegybank befagyasztott valutatartalékaiból származó nyereség 97 százalékát be kell majd fizetni az EU-s költségvetésbe, amiből 2,5-3 milliárd eurót közvetlenül átutalhatnának Ukrajnának.

Eközben az EU-ban előzetes megállapodás született az ukrajnai import vámmentességének egyévnyi kiterjesztéséről, ugyanakkor egyes termékekre, például a kukoricára és a mézre mennyiségi korlátozást vezetnek be.

Mielőtt Lázár János találkozna a civilekkel, elkezdték kivágni a Hamzsabégi sétány fáit

Friss értesüléseink szerint a V-Híd az Építési és Közlekedési Minisztériumot is félrevezethette, amelynek vezetője, Lázár János a tervek szerint csütörtökön találkozik a Déli Körvasút mentén lakókat képviselő egyesület képviselőivel, hogy a beruházás elviselhetőbbé tételéről tárgyaljon. A fákat ráadásul költési időszakban vágják.

Arról is beszámoltunk, hogy civilek szerint Lázár titokban egyeztethetett a balatoni polgármesterekkel az új szabályozásról, amely utat engedne a tópart természetes környezetének további pusztításához.

Fideszes kontroll alatt a helyi nyilvánosság Hajdúnánáson, ahol 2019-ben senki sem tudott győzni

A hajdúnánási városvezetés korlátozta a testületi ülések közvetítését az önkormányzati tévében, ahol már egyébként is csökkent az ellenzéki politikusok jelenléte. A helyi pártlap főszerkesztőjét állították a közpénzből fenntartott városi újság élére. Ezek mellett még a legnépesebb helyi Facebook-csoportban is önkormányzati dolgozó terjeszti a Fidesz üzeneteit.

Amit még tudni érdemes

Egymilliárdot költöttek rá, de annyira döcög a határállomások informatikai rendszere, hogy külön eljárásrendet kellett kidolgozni a hibák kezelésére (Népszava)

Arra a kérdésre, hogy érvényesíttek-e kártérítési igényeket, az ORFK közölte: ezzel kapcsolatban a rendőrség nem rendelkezik információval.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG