Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: többen haltak meg, mint tavaly tudtuk


A kép illusztráció
A kép illusztráció

Átlépte a kétszázat az egyetlen nap alatt a járvány következtében elhunytak száma Magyarországon. Ez nem jelenti azt, hogy ez a szám visszamenőleg nem fog nőni, találtunk rá példát tavalyról is.

Soha nem volt még a járvány megjelenése óta olyan sok halálos áldozata egyetlen nap alatt Magyarországon a koronavírus okozta betegségeknek, mint szerdán: 207-en haltak meg. Emellett 24 óra alatt 6502 új fertőzöttet regisztráltak, kórházban több mint 10 ezer koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1 170-en vannak lélegeztetőgépen.

Eközben a korábbi számaink is változnak, pontosabban lényegesen több valódi megtörtént halálesetet jelentett a KSH, mint azt korábban tudhattuk. A mostani halálozási adataink is érdemben módosulni fognak még, és csak 3-4 hónap múlva derülnek majd ki véglegesen – olvashatja összeállításunkban, amit nagyon ajánlok figyelmébe.

Szívbelhártya-gyulladás, szívizom-gyulladás, szívburok-gyulladás – csak néhány a járvány újabb hullámában megbetegedetteknél tapasztalt szövődmények közül, melyek sokszor a fiatalokat érintik. A kormány ezért tervet állított össze a betegség lefolyása utáni szövődmények kezelésére.

Jön a vakcinaútlevél – kinek jelent előnyt?

Jön az európai vakcinaútlevél, az ezzel járó kezdemények azonban nem terjednek ki azokra, akiknek nem az EU által elismert oltással láttak el (vagyis például a Magyarországon is használt kínai és orosz vakcinával rendelkezőkre). Ha a fogadó állam nem ismeri el ezeket az oltásokat, akkor tesztet kell csináltatni – derül ki brüsszeli tudósítónk összefoglalójából.

Az Európai Unióban a járványnak leginkább kitett 49 millió ápoló 76 százaléka nő. Vajon Magyarországon mekkora ez az arány? Ez is kiderül infografikánkból.

„Tudom, hogy önző vagyok, mert anyatej helyett tápszert adok a gyerekemnek”

Egyre nő a tápszeres gyermekek aránya Magyarországon. Ennek számtalan oka lehet, a szakértő szerint az egyik az, hogy a magyar ellátórendszer évtizedekre magukra hagyta az anyákat ezzel a dilemmával – derül ki oknyomozó cikkünkből.

Lelketlen gyilkosnak tekinti Vlagyimir Putyin orosz államfőt Joe Biden amerikai elnök, és következményeket emlegetett a 2020-as elnökválasztás befolyásolása miatt. Az orosz törvényhozás alsóházának elnöke szerint Joe Biden kijelentése túlmegy a józan ész határán.

A szíriai háborúnál csak egy évvel idősebb az a kislány, aki videónkban arról mesél, milyen az életük, miután a háborúban elvesztették mindenüket. Szíriában patthelyzet van, fellángoló erőszak és egyre mélyebb humanitárius válság. Tíz éve tart a háború.

"Azt álmodtam, hogy boldogok voltunk és az otthonunk nincs lerombolva"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:23 0:00

Végül hadd ajánljam figyelmébe Laura Page fantasztikus fotóit a BBC-ről, melyeket az előítéleteket meghazudtoló idősekről készített, elmesélve történeteiket is.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG