Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: „Sírni tudnék” – írta a háziorvos


Olvasóink szerint meglehetősen változó színvonalon zajlik a kismamák beoltása. Egy házaspár írta le kálváriáját, melyből kiderül, milyen mélypontokat voltak kénytelenek megélni.

A csütörtök reggeli hivatalos tájékoztatás szerint a megelőző 24 órában 258-an haltak meg a koronavírus miatt és 9288 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma már 230 ezer felett van, de nőtt a kórházban ápoltak száma is. Eközben Magyarország a hivatalos tájékoztatás szerint második az uniós oltási ranglistán.

Számos hír érkezett a Szabad Európához arról, hogy a várandós és a szoptatós kismamák beoltása változó színvonalon folyik. Egy 3 hónapos csecsemőt nevelő szoptatós anyuka és férje mesélt nekünk saját próbálkozásaikról. Naplójukból kiderül, volt egy pont, amikor a háziorvos elkeseredésében annyit írt nekik Messengeren, hogy mindent újra kell tervezni: „sírni tudnék”.

Ukrajnában sokan még mindig azt hiszik, a Covid egy mese - egy fiatal doktornő személyes beszámolójában arról mesélt a Szabad Európának, mennyire nem az.

"Álmomban is haldokolnak a betegeim"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:46 0:00

Lehet, hogy nem is olyan komplikált fellépni a Covid-vakcinákról szóló hamis hírek ellen? Erre utal egy friss jelentés, amely szerint 12 (igen, tizenkettő!) oltóanyag-ellenes aktivista felelős a világhálót elárasztó dezinformáció többségéért.

Hozzánk hasonlóan önben is vannak kérdések az oltásokkal kapcsolatban? Látogasson el folyamatosan bővülő aloldalunkra, ahol tényszerű válaszokat találhat!

Hogyan szerel le egy rendőr, amikor nem lehet?

Párttagságra cserélik azok a rendőrök az egyenruhát, akik a veszélyhelyzet ideje alatt próbálnak felmondani. Az egyik keleti megyében több tucatnyi rendőr párttaggá nyilvánítása van folyamatban. A hatályos törvények alóli kibújásra az Alaptörvényt használják a rendőrök, hiszen az kimondja: rendőr politikai tevékenységet nem folytathat. Összeállításunkban érintettek is megszólalnak.

Nyílt levélben fordultak magyar szerkesztőségek a döntéshozókhoz, azt kérve, engedjék be az újságírókat az egészségügyi intézményekbe, hogy megszűnjön az információhiány, és közvetlen információk alapján számolhassanak be a valós járványhelyzetről. A levelet a 24.hu oldalán (is) elolvashatják.

“;l;;gmlxzssaw,”

Éhségsztrájkba kezdett a börtönben Alekszej Navalnij, aki elmondása szerint nem kap megfelelő orvosi ellátást. Az ellenzéki politikus egészségi állapota folyamatosan romlik a büntetőtáborban február óta, attól tart, amputálni kell a lábát, ha nem kap megfelelő kezelést.

Kiutasítottak két orosz állampolgárt Olaszországból, az olasz külügyminiszter „rendkívül súlyos kémügyről” beszélt, amiben egy olasz tengerésztiszt és más NATO-tagállamok is érintettek. A filmekbe illő történetről itt írtunk részletesebben, érdemes elolvasni!

“;l;;gmlxzssaw,” – vasárnap ez a talányos üzenet jelent meg a U.S. Strategic Command – azaz a Stratégiai Főparancsnokság Twitter-posztjai között. A magyarázat egyszerre egyszerű és elgondolkodtató: a fiókot kezelő és otthonról dolgozó munkatárs egy pillanatra otthagyta számítógépét...

Elhunyt a Watergate-botrány egyik főszereplője. G. Gordon Liddy a Nixon elnök bukásához vezető betörés egyik kitervelője volt. Tettéért 20 év börtönt kapott. Tettét nem bánta meg, később azt mondta, újra megtenné az elnökért. Szabadulása után rádiózni kezdett, de szerepelt például a Miami Vice című sorozatban is. Cikkünkre már csak a nyitókép miatt is érdemes kattintani!

Több mint 18 ezer gyermek kelt át a szülei nélkül az Egyesült Államok déli határán az elmúlt egy évben. Arról, hogy milyen körülmények között élnek, nézzék meg képgalériánkat!

Nyugodt, békés napot és kellemes húsvéti ünnepeket kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG