Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: titkos felvételek a köztévéről, Biden megnyerte Arizonát is, terrortámadás egy kollégánk ellen


A birtokunkba jutott felvételekkel mutattuk meg, hogyan jelentették ki a közpénzből fenntartott MTVA-ban: a kormányt kell támogatni; Joe Biden megnyerte Arizona államot is, tovább növelve előnyét Donald Trumppal szemben és egyre több nőt enged be vezetői közé a Wall Street.

Így működik az állami tévé – exkluzív hangfelvételek!

„Aki be van osztva, rákerülhet a sor, hogy a megfelelő narratíva, a megfelelő módszer és irányvonal mentén anyagot kell írjon róla" – exkluzív oknyomozó anyagunkból hangfelvételekkel derül ki, hogyan működik a közpénzből fenntartott állami televízió. Akinek az ott dolgozók közül nem tetszik az, hogy a kormányt támogatják, az az egyik vezető szerint azonnal adja be a felmondását.

Feljelentést tesz a Párbeszéd a „közmédiában folytatott visszaélések” miatt. A Szabad Európa által nyilvánosságra hozott hangfelvételek miatt az ellenzéki párt lemondásra szólítja fel az MTVA vezérigazgatóját is. Szél Bernadett közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, de annak közlését az MTI megtagadta. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége a médiahatóság haladéktalan vizsgálatát, a felelősök szankcionálását és az egypárti médiafelügyelet gyökeres átalakítását sürgeti.

Az Alaptörvény új, kilencedik módosításáról szóló törvényjavaslatban ezt olvashatjuk: közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése. De vajon miért tartotta fontosnak a Fidesz, hogy ezt a tőmondatot “gránitszilárdságúvá” tegye, beírva egyből az alkotmányba? Cikkünkben erre kerestük a választ.

Kihalt budapesti utcák és a TEK

Péntek reggeli adatok szerint 99 ember halt meg egy nap alatt Covid-19 következtében. Ezzel az elhunytak száma 2883 főre emelkedett, 29 802-en pedig már meggyógyultak. Az új fertőzöttek száma 5097, az összes aktív fertőzötté 99 202.

Szerdán életbe lépett az este nyolctól reggel 5-ig érvényes kijárási korlátozás országszerte, szinte kiürültek az utcák (erről készült videónkat itt tudja megnézni). A kihalt Budapesten épp ezért volt nagyon látványos, amikor gépfegyveres terrorelhárítók tűntek fel a néhány teljesen kiürült belvárosi csomópontnál. Megkérdeztük a TEK-et, volt-e valami konkrét fenyegetés, ami miatt kivonultak a kommandósok.

Vannak, akik bérkutyákkal, plüssebekkel próbálják elkerülni a kijárási korlátozást. Ez nem magyar sajátosság, van rá külföldi példa is, ilyeneket szedtünk össze Spanyolországtól Izraelig.

Biden megnyerte Arizonát is

Az amerikai média egybehangzó előrejelzése szerint Joe Biden a demokrata megválasztott elnök Arizona államban is győzni tudott a november 3-i választáson. Az NBC, a CBS, az ABC, és a CNN egybehangzó előrejelzése szerint Joe Biden a 11 plusz elektori szavazattal már 290-217 arányban vezet Donald Trump előtt.

A félig magyar Anthony Blinken lehet Joe Biden megválasztott amerikai elnök külügyminisztere. Az egykori budapesti nagykövet fia a hvg.hu szerint két fontos külpolitikai pozíció betöltésére is esélyes: lehet külügyminiszter vagy nemzetbiztonsági tanácsadó. Anthony Blinken apja, Donald 1994–1997 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt.

A Wall Street egyik ikonikus cége, a Goldman Sachs az eddiginél jobban figyel a jövőben arra, hogy növelje a nők és a kisebbségek arányát a vezető munkatársak között. A befektetési bank közölte, immár a partnerek közel fele ilyen háttérrel rendelkezik. A Goldman Sachsot sok támadás érte amiatt, hogy többségében fehér férfiakat nevezett ki vezető pozíciókra – írta a BBC.

Terrortámadás áldozata lett egy kollégánk Afganisztánban. A 33 éves Elyas Dayeet egy autójába rejtett bomba ölte meg november 12-én. Három másik ember is megsérült a támadásban, köztük Dayee testvére, egy másik férfi, és egy gyermek.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG