Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: most az üres oldalakat is beszkennelik, ígéri a frekvenciájára újra pályázó Tilos Rádió


A legfontosabb cikkeink szerda reggel: háborúellenes kampányba kezdett a lengyel kormány, lépésről lépésre emelik az alapkamatot,​ törvénytisztelő és bizakodó lett az egykori kalózrádió.

Háborúellenes kampányba kezdett a lengyel kormány, és a hirdetéseket magyarul is elérhetővé tették az interneten. A #StopRussiaNow (Állítsuk meg Oroszországot most!) címmel indult kampány célja, hogy felhívja a figyelmet mind a háborúra, mind pedig arra, hogy bárki tehet a háború ellen. A plakátokon békeidőben megszokott jelenetek láthatók, például egy ágyában alvó gyerek vagy egy bevásárlóközpont, a másik felükön pedig az, hogy miként néz ki egy hasonló jelenet most Ukrajnában.

A háború eseményeit percről percre követheti velünk, de olvashat arról is, hogy orosz provokációt sejtenek a transzdnyeszteri robbantások mögött. Írunk arról, hogy negyven ország képviselői tárgyaltak Ukrajna segítéséről és a város pusztulása volt az ára az oroszok mariupoli „győzelmének”. Megrázó képgalériában mutatjuk be a bucsai civil áldozatok temetését.

Nőnek a kamatok

A következő években elfelejthetjük az alacsony kamatok időszakát. A keddi, egy százalékpontos emelés után az infláció megfékezése miatt továbbiak is lesz, és ezek azt vonják maguk után, hogy drasztikusan meg fognak drágulni a hitelek. Az elemző szerint hét százalékig is emelkedhet a ráta, és nem várható mérséklés jövő nyár előtt.

Lépésről lépésre halad az a jogalkotási folyamat, amelynek eredményként az EU azt várja, hogy csökken a harmadik országokból érkező, torzító hatású állami beavatkozások mértéke és mennyisége. A javaslat igyekszik kellően körültekintően fogalmazni, hogy ne kelljen leírni Kína nevét, noha az egész javaslat hátterében és kiindulópontjában a kínai állami beavatkozások állnak. Cikkünkből megtudhatja, hol tart ez a folyamat.

“A törvényeket nem megszegni kell, hanem megváltoztatni, ha nem jók”

Ismét itthonról: a Médiatanács döntése értelmében a Tilos Rádió szeptemberben elveszíti frekvenciahasználati jogát, a rádió munkatársaival arról beszélgetünk videónkban, milyen lehetőségek állnak most előttük. Kalózkodni már nem lehet – de talán nem is kell, ha sikerül ismét nyerni a műsorszolgáltatási lehetőségre kiírandó újabb pályázaton.

Szelfi – Független, civil, tehát Tilos?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:42:21 0:00
Közvetlen elérés

A koronavírus-járvány újabb 29 közvetlen áldozatát jelentette a magyar állami egészségügy az elmúlt 24 óráról. A magyarországi közvetlen halálos áldozatok száma így 46 162 főre emelkedett. 1451 koronavírusos beteg állapota olyan súlyos, hogy kórházban ápolják őket. A kórházban ápoltak közül 38 beteget próbálnak lélegeztetőgéppel életben tartani. Mindkét szám némileg alacsonyabb, mint az előző napi hasonló érték.

Viszontlátásra holnap,

Vovesz Tibor

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG