Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: „Vigyázz, kit gyűlölsz, mert kiderülhet róla, hogy szereted”


Tüntetés a budapesti Kossuth téren, 2021. június 14-én.
Tüntetés a budapesti Kossuth téren, 2021. június 14-én.

Legfontosabb cikkeink péntek reggel: a kormányfő szerint az Európai Unió nem tud fogást találni a pedofiltörvényen, törvényesnek mondta ki a Kúria a Klubrádió frekvenciavesztését, van, ahol marihuánás cigarettát kínálnak a beoltottaknak.

„Vigyázz, kit gyűlölsz, mert kiderülhet róla, hogy szereted” – ezt a napokban a közösségi médiában terjedő bölcsességet támasztja alá a Kis Mártival készült tanulságos cikkünk. Az asszonyt harmincöt évesen, elváltan és két gyermek után találta meg ismét a szerelem, egy másik nő személyében. Azóta, ahogy ő fogalmaz, melegként él. Társadalmi és családi elfogadásról, választások előtti politikai haszonszerzésről, politikai pedofíliáról és a gyermekeket is veszélyeztető gyűlöletről is beszélt a Szabad Európának.

A héten megszavazott, a szándékai szerint a pedofília büntetésének szigorítását célzó, de egyes, ettől független elemeiben a melegek jogait nyirbáló törvénnyel is foglalkozott a kormányfő a szokásos péntek reggeli rádióbeszédében. Orbán Viktornak nem tűnik melegellenesnek a törvény, szerint az kizárólag a gyermekek védelméről szó, nem pedig a 18 éven felüli korosztályról. A kormány áll minden vizsgálat elé, szerinte Brüsszelben nem tudnak majd fogást találni a törvénycsomag miatt Magyarországon.

„Helyes” döntések

A Kúria szerint is törvényes volt a Médiahatóság döntése, amelynek következményeként a Klubrádió elvesztette a 92,3 MHz-es frekvenciát. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly ősszel döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió 2021 februárjában lejáró engedélyét. A Médiatanács arra hivatkozott, hogy a Klubrádió két alkalommal jogsértést követett el, és ismételt jogsértés esetén nem lehet mérlegelni, az engedély nem hosszabbítható meg. A Klubrádió február 14-én kapcsolta le a sugárzást, azóta csak interneten lehet hallgatni az adót.

Egyre nagyobb a feszültség az egészségügyben, miután március 1-jétől az új szolgálati jogviszony alapján kapják a fizetésüket az egészségügyi dolgozók. Az orvosok jelentős béremelést kaptak, miközben a többiek alapfizetése nem nőtt. Van olyan kórház, amelyik megvágta az ügyeleti pótlékot, lehet, hogy az utazási kedvezmény is ugrott – maradt viszont a hálapénz, derül ki a szakdolgozók tapasztalatait összegző cikkünkből.

Élő csirke, lottószelvény, füves cigi az oltottaknak

Az elmúlt 24 órában 106 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, velük a járvány kezdete óta összesen 807 428 főre nőtt az ismert fertőzöttek száma. Ketten elhunytak a járvánnyal összefüggésben, velük a halálos áldozatok száma 29 950 főre emelkedett. 289 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen, írja a járvány miatt létrehozott kormányzati portál. A beoltottak száma 5 389 058, közülük 4 360 313-an már a második oltást is megkapták.

Kreatív ötletekkel próbálják rábírni az embereket, hogy oltassák be magukat a világ számos pontján. Van, ahol élő csirkét, van, ahol ingyen ételt, italt kínálnak, míg máshol különböző jegyeket és nyereményeket sorsolnak ki. Mint videónkból kiderül, olyan is előfordul, hogy marihuánás cigarettát kapnak azok, akik beoltatják magukat.

Nyugodt napot kívánok,

Vovesz Tibor

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG