Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Balog Zoltán tagadja, hogy ő nyújtotta volna be K. Endre kegyelmi kérvényét


Balog Zoltán Budapesten 2015. március 2-án
Balog Zoltán Budapesten 2015. március 2-án

Balog Zoltán azt állítja, hogy nem ő nyújtotta be K. Endre kegyelmi kérvényét. Gáspár Zsoltitól a pedofilbotrányig – elnöki kegyelmek a rendszerváltás után. Muzeális adományrepülők Ukrajnának – ócskavasak vagy döntő fegyverek lehetnek az F–16-osok?

Balog Zoltán azt állítja, hogy nem ő nyújtotta be K. Endre kegyelmi kérvényét

A református püspök, akinek a sajtó értesülései szerint köze lehet a kegyelmi botrányhoz, abban a levélben ír erről, amelyet a lelkipásztoroknak és a presbitereknek címzett. A levélben Balog Zoltán azt ígéri, hogy kedden a nyilvánosság előtt is nyilatkozatot tesz.

Eközben Novák Katalin hivatalosan is beadta lemondását az Országgyűlésnek. Ennek érvényességéhez a tervek szerint legközelebb február 26-án összeülő parlament elfogadó nyilatkozata szükséges.

Gáspár Zsoltitól a pedofilbotrányig – elnöki kegyelmek a rendszerváltás után

Miután kiderült, hogy Novák Katalin kegyelemben részesítette egy pedofil bűncselekményekért elítélt férfi bűntársát, lemondott. Az utóbbi napokban a köztársasági elnöki kegyelem kérdése a közélet egyik legfontosabb témájává vált. A rendszerváltás utáni legérdekesebb államfői kegyelmeket mutatjuk be.

Muzeális adományrepülők Ukrajnának – ócskavasak vagy döntő fegyverek lehetnek az F–16-osok?

A cikk azt vizsgálja, mi alapján dől el, hogy érdemi segítség lesz-e az Ukrajnának ígért 61 darab régi F–16-os. Ehhez nagy vonalakban felvázoljuk a jelenlegi állapotokat, majd megnézzük, hogy az egyelőre nem tisztázott felszereltségű vadászrepülőgépeknél milyen harctéri képességekre érdemes figyelni. Nagy lehet a szórás a szinte használhatatlan ócskavas és a jelentős előrelépés között.

Van elég bajuk enélkül is: bár semmilyen vizsgálat nem marasztalta el, óvakodnak a DatAdattól az ellenzéki pártok

Az ÁSZ-büntetésekkel is sakkban tartott ellenzéki pártok elkerülik a Fidesz által támadott, a 2022-es ellenzéki kampányt is vivő céget. A kormány feljelentést ígért, végül mégsem tette meg. A cég egyik vezetője biztos abban, hogy az önkormányzati kampányban is lesz magyar megrendelésük.

EU-s pályázatok nyertességét intézték, 54 vádlottja van egy korrupciós ügynek

A vád szerint egy vezető beosztású hivatalos személy korrupciós hálózatot kiépítve milliós összegekért cserébe elintézte a pályázatok nyertességét. Az igényelt támogatás összértéke meghaladja a 25 milliárd forintot.

Drámai rajtaütés Gázában: két kimentett túsz, több mint hatvan palesztin halott

Az izraeli erők hétfő hajnalban két túszt mentettek ki egy szigorúan őrzött lakásból a Gázai övezet déli részén. A rajtaütés, amely szimbolikusan is nagy sikert jelent Izraelnek, ottani egészségügyi tisztviselők szerint legkevesebb 67 palesztin életét követelte, köztük nőkét és gyerekekét.

Egy másik cikkünkben arról írtunk, hogy a fellebbviteli bíróság arra kötelezte a holland kormányt, hogy állítsa le az F–35-ös vadászrepülőgépek alkatrészeinek izraeli exportját.

A Fehér Ház mellett európai vezetők is elítélték Trump kijelentéseit Oroszországról és a NATO-ról

A Fehér Ház és a NATO, illetve európai vezetők egyaránt elítélték Donald Trump kijelentését, miszerint újraválasztása esetén előfordulhat, hogy az Egyesült Államok nem védi meg a katonai szövetség tagjait egy esetleges orosz inváziótól, ha nem költenek eleget a saját védelmükre.

Amit még tudni érdemes

Balog Zoltánt is felelősnek tartja a kegyelmi ügyben Orbán, a püspöksége is veszélybe kerülhet (444)

Novák Katalin és Varga Judit lemondása után Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter, református püspök a kegyelmi ügy újabb felelőse.

Az Orbán-kormány Richelieu-je évek óta bujkál, most újra róla beszél mindenki (Telex)

Amennyire nem jelenik meg Rogán Antal a nyilvánosságban, annyira fontos szerepe van a háttérben: ő irányítja a kormányzati kommunikációt és felügyeli a titkosszolgálatokat.

Titokzatos karibi vagyon nyomai vezetnek a letelepedési biznisz kulcsfigurájától Rogán bizalmasa felé (24.hu)

Rejtélyes üzlet nyomaira bukkant a lap, amely összeköti a Rogán Antal bizalmasaként elhíresült Kertész Balázst és családját, illetve a letelepedésikötvény-biznisz kínai kulcsfiguráját, Lian Vangot. A Brit Virgin-szigetekről Svájcig vezető nyomok meglehetősen szövevényes üzletről árulkodnak.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG