Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Szájer kilépett a Fideszből, rekordszámú magyar Covid-áldozat és szürreális tv-trükkök


Szájer József kilépett a Fideszből, Orbán szerint a pártalapító az egyetlen helyes döntést hozta meg, 182 áldozata volt az elmúlt 24 órában a koronavírusnak Magyarországon és már most elkezdené az iskolai téli szünetet a pedagógusok szakszervezete.

A Szájer-botránytól a szexvideós polgármesterig

Egy nappal azután, hogy kiderült, a múlt pénteken szexpartin vett részt Brüsszelben, kilépett a Fideszből Szájer József. „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető" - mondta Orbán Viktor elnök a párt alapítójáról.

Brüsszeli tudósítónk szerdán visszament a botrányos buli helyszínénél lévő Le Detour nevű melegbárhoz, ami alig 30 méterre található a város főterétől. A bár előtti rész kijelölt rendőrségi parkoló. A szomszédságában több hasonló szórakozóhely is található, legtöbbjüket szivárványos zászló jelöli. Videós beszámoló.

Az abszolút monarchiák megszűnése óta a szexbotrányok végigkísérik a demokratikus politikát. Ezekből válogattunk a teljesség igénye nélkül Silvio Berlusconitól a füzesabonyi polgármesterig, aki tévedésből saját szexvideóját vitte vissza a helyi kölcsönzőbe.

Valamilyen furcsa oknál fogva az elmúlt két napban hirtelen megugrott az érdeklődés a keresőkben az ereszcsatornák iránt. Hogy mennyire, az kiderül infografikánkból.

Szürreális tv-trükkök

Politikai nyomásgyakorlással vádolja a közmédia törvénysértő működését számon kérő nem kormánypárti politikusokat az MTVA. "Szürreális közéletünk újabb szürreális eseményt produkált"- kommentálta a válaszokat a vezetőknek levelet író független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett. Hogy pontosan milyen válaszokat kapott, kiderül összeállításunkból.

A közpénzekből fenntartott magyar televízió után fordítsuk figyelmünket a belarusz állami TV felé, annál is inkább, mert annak egyik riportere hol „többgyermekes anyaként”, hol „civil résztvevőként” szerepel a képernyőn, attól függően, hogyan kívánja a narratíva. Esete nem egyedi Belaruszban, ahol hónapok óta tartanak a tüntetések és a kormánysajtó egyre nehezebben talál Lukasenkát támogató civil megszólalókat.

Újabb botrány, ezúttal az Agrárminisztériumban

Magyarországon közelebb kerül Orbán Viktorhoz az uniós pénzek felügyelete. Januártól (ez a 2021-2027-es uniós költségvetési ciklus kezdete) ugyanis a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány európai uniós források felhasználásáért felelős tagja. Eddig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter felügyelte ezt a területet.

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoznak az Agrárminisztériumban. Az érintett Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, akinek a felmentését kezdeményezi a miniszter.

Rekordszámú magyar elhunyt koronavírusban

Ismét rekordszámú ember veszítette életét Magyarországon a koronavírus miatt, az elmúlt 24 órában 182 halálos áldozata volt a fertőzésnek. Kórházban 7693 beteget ápolnak, 663-an vannak lélegeztetőgépen.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt javasolja, ne tartsák meg a karácsonyi szünetig hátralévő tanítási napokat, mert csökkenteni szeretnék a vírus terjedésének lehetőségét az iskolákban. A kiesett két hetet szerintük június 16-ától 30-ig lehetne pótolni.

Végül a BBC oldaláról ajánlok egy cikket arról, hogy a kínai Chang'e-5 az első színes képeket küldte vissza a Hold felszínéről. A cikkben nem csak képeket, de videót is lehet nézegetni.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG