Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

MTVA vezérigazgató: senki nem fenyegetett kirúgással senkit, eligazítások nincsenek


Az MTVA óbudai székháza a Kunigunda utcában
Az MTVA óbudai székháza a Kunigunda utcában

Politikai nyomásgyakorlással vádolja a közmédia törvénysértő működését számon kérő nem kormánypárti politikusokat az MTVA. "Szürreális közéletünk újabb szürreális eseményt produkált"- kommentálja a válaszokat Szél Bernadett.

A független országgyűlési képviselő a közmédia pártosságát, törvénysértő működését bemutató, több feljelentést generáló cikksorozatunk nyomán kérdezte Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját és a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatóját, Dobos Menyhértet írásban arról, hogy ki és milyen felelősséget vállal a kiszivárgott, és cikkeinkben bemutatott hangfelvételeken elhangzottakért.

A Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs képviselőkkel közösen feltett kérdésekre adott válaszokból, mint közösségi oldalán Szél Bernadett írja, az derül ki, hogy az ő olvasatukban senki nem követett el semmiféle törvénysértést.

"Ameddig én vagyok a vezérigazgató"

Arra a kérdésre, hogy vezetőként vállalják-e a felelősséget a Képviselő szerint választási csalással felérő törvénysértésért, Dobos Menyhért azt felelte, hogy “ameddig én vagyok a közszolgálati médiaszolgáltató vezérigazgatója, addig semmilyen külső, politikai nyomásgyakorlásnak nem fogok engedni, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy biztosítsam a szervezet működésének törvényben előírt függetlenségét!”

Papp Dániel pedig úgy fogalmazott “semmilyen politikai nyomásgyakorlásnak nem vagyok hajlandó engedni.”

Szél Bernadett, aki feljelentést tett cikksorozatunk nyomán, posztolta a két közmédiás vezető válaszait is. Papp Dániel például szó szerint azt írja, hogy az "Önök által nevesített két vezető (Németh "Pitbull" Zsolt hírigazgató és Bende Balázs, a közmédia külügyi kabinetjének vezetője, a hangfelvételek idején vezető szerkesztő - a szerk.) nem követett el törvénysértést, és nem is "fenyegetett kirúgással senkit". Papp Dániel szerint a három képviselő által emlegetett eligazítások "a közmédia rendszerében nincsenek".

Szerkesztőségünk számos cikkben mutatta be és hangfelvételekkel bizonyította a közmédia törvénysértő, pártos működését. Miközben az ügyben megszólaló kormánypárti politikusok azt állítják, hogy a kormány nem szól bele a szerkesztőségek munkájába, több feljelentés is született a botrány miatt.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG